top of page
Recente berichten

Girl Power!

Tournoi international NOTGER

Margot RENCKENS: 2e

Ria HOFKENS: 3e

Iria VERBEKE: 3e

Nele VANHAEGENBERG: 6e

Onder een grijs wolkendek reed taxi Gunter volgeladen met groene damessokken en een hoopvolle maître richting Luik er werd geschermd in twee poules en twaalf dames namen het tegen elkaar op. Na de poules stond Iria als eerste gerangschikt. Vierde positie voor Margot, vijfde plaats voor Nele en tenslotte Ria op de zesde plaats. Iria en Margot waren vrijgesteld. Nele kwam uit tegen Mouha Marie en won met 15/12. Ria schermde tegen Galandrain Ann en won met 15/12. Nu begon het spannend te worden ... Hoeveel groene sokken zouden er een podiumplaats bereiken? Nele was als eerste aan de beurt en nam het op tegen dat andere paar groene sokken Margot. Bij de pauze was het 8/1 maar Nele vond haar tweede adem en maakte het Margot niet gemakkelijk. Margot won uiteindelijk met 15/12. Ria ging het duel aan met haar rivale Kathleen. Beide dames hebben in het verleden reeds menigmaal de sabels tegen elkaar doen kletteren. (Ketsen) Ook nu was het weer vuurwerk. Beide dames vochten als leeuwen voor een fel begeerde overwinning. Eindstand 15/12 in het voordeel van Ria. De halve finale nam een hoopvolle aanvang met drie paar groene sokken en één paar witte. Iria versus Margot werd 15/9. Brons was binnen voor Iria. Ria kwam uit tegen Sylvie. Maar zeven treffers volstonden niet. In de finale verdedigde Margot onze club met passie en accuratesse. Sylvie verdedigde haar eerste plaats. Na een meer dan spannende match die eindigde in een 15/14 werd Sylvie voor de vierde keer op rij winnaar van dit tornooi. Margot behaalde een meer dan verdiende zilveren plaats. Taxi Gunter is op weg naar Sint-Niklaas on een stralend zonnetje. Een tevreden maître Ignace op de passagiersplaats. Maître Ignace heeft gekeken en zag dat zijn dames het goed deden in Luik. Het hele team zegt dank je wel voor de begeleiding aan meester Ignace en aan Gunter voor logistieke ondersteuning.

Archief
bottom of page