top of page
Recente berichten

de Klauwaerts geven hun visitekaartje af in Londen!

Queen Elisabeth Olympic stadium

Wie de Copperbox Arena binnenstapt, weet dat er in dit Olympisch stadion grootse prestaties kunnen plaatsvinden. Nu, 4 jaar later, mogen ‘ les petits Belges ‘ hun Europese cadetten tornooi een succes noemen.

De dames besloten het tornooi met 2 maal ere-metaal. Jolien Corteyn verdedigde onze driekleur in de halve finale. De uitslag van 14-15 hoeft geen verder betoog. De bronzen plak was de hare. Ze is door deze prestatie zeker van haar deelname aan het wereldkampioenschap. Saartje eindigde op 36ste plaats.

Het damesteam op zondag, met de zusjes Corteyn, Nan Van Rijckeghem, en Floriane Aelvoet, schermden voor het goud. Uitslag 35-45. Zilver voor België!

De heren behaalden allemaal punten voor de Europese ranglijst.

Jasper Van Dyck werd beloond voor zijn inzet. Hij eindigde op 98ste plaats en Maël Prossé op 71ste plaats. Arne De Ridder, deed de beste zaak. Hij strandde op plaats 11, wat knap mag genoemd worden na een periode van verplichte revalidatie.

ECC Camden dames:

Jolien CORTEYN 3/89

Saartje CORTEYN 36/89

ECC Camden heren:

Arne DE RIDDER: 11/130

Maël PROSSÉ: 71/130

Jasper VAN DYCK: 98/130

Archief
bottom of page