top of page
Recente berichten

Belgen brengen zilver en brons naar huis uit Duitsland.


Foto: Renaud Poizat

Belgium 1 met 2 van onze Klauwaerts, Arne De Ridder en Maël Prossé, aangevuld met Alexandre Poizat en Elias Hemelsoet schermden op zondag de ploegenwedstrijd. In de halve finale ontmoeten ze WÜRTH KÜNZELSAU en verloren ze nipt met 42-45. De strijd om het brons voerden ze tegen FC TAUBERBISCHOFSHEIM. Met herwonnen moed, veroverden ze overtuigend de bronzen plak met 45-29. De individuele kampen werden geschermd op zaterdag. Bij de heren boekte Arne De Ridder het beste resultaat. In T8 bleek Louis Haag op deze dag te sterk. Maël Prossé strandde op 28ste plaats. Hij moest het onderspit delven tegen de uiteindelijke Belgische finalist Alexandre Poizat, welke in de fel bevochte strijd, net niet zou zegevieren tegen Louis Haag. Jasper Van Dyck werd uiteindelijk 70ste. De verassing van de dag komt van onze eerstejaars miniem Nand Prossé, die zich in T64 wist te schermen. Hij werd beloond met de mooie plaats 53. De “girls” behaalde in de ploegenwedstrijd plaats 6. Saartje Corteyn versterkt door Nan Van Rijckeghem en Floriane Aelvoet, verloren met de meest kleine score denkelijk, namelijk 44-45, van de Duitse club TSG EISLINGEN. Individueel werd Saartje Corteyn de beste Belgische op plaats 11, gevolgd door haar zusje Jolien Corteyn( plaats 12). Deze plaatsen geven recht op een EK kwalificatie.

Kenten, Duitse Circuittornooien cadetten-dames:

Saartje CORTEYN: 11/69

Jolien CORTEYN: 12/69

Kenten, Duitse Circuittornooien cadetten-heren:

Arne DE RIDDER: 8/101

Maël PROSSÉ: 28/101

Nand PROSSÉ: 53/101

Jasper VAN DYCK: 70/101

Archief
bottom of page