top of page
Recente berichten

Wat een weekend !

BK pupil: Deze leeftijdscategorie werd vertegenwoordigd door Quinn, Birgen, Sofya en Janne. Quinn schermde heel gedreven en won zijn volledige 2 poules. Birgen verloor maar 1 wedstrijd tijdens beide poules. In de finale-poule, waarin de 6 besten het tegen elkaar opnamen, schermde Quinn 2 V’s waardoor hij net een podium plaats miste. Met de 3 V’s bracht Birgen de bronzen plak mee naar huis. Onze meisjes pupillen werden bij de miniemen gezet. Sofya heeft heel dapper geschermd en belandde op 6e plaats. Onze debutante Janne weerde zich goed, en schakelde haar tegenstander DE MAERE E. uit met 15-14. In de halve finale moest ze de duimen leggen voor DELTOUR A. en keer ze naar huis met een bronzen medaille. BK miniem: Met maar 8 tegentreffers in 2 poules , ging Nand de eliminatie ronde in. Door 15/0, 15/0 en 15/6 zijn tegenstanders uit te schakelen, bevestigde hij opnieuw zijn 1ste plaats in de ranking. Uiteindelijk komt hij in de finale uit tegen zijn topsportmaatje Gijs, de spannendste wedstrijd van de dag! Ze waren aan elkaar gewaagd! Nand won met 15-14 en verlengde hiermee zijn Belgische kampioenstitel!

Coach Arthur mocht op zijn eerste BK meteen terugblikken op een geslaagde dag! Reposta Cup in Bucharest: Hier traden 3 Klauwaerts op bij de jongens: Jasper, Maël en Arne. Jasper was in topvorm dit weekend, en werd mooi 24ste, na vrijstelling in de T128 en won de uitschakeling met een spannende 15-14 en werd uiteindelijk in de T32 pas uitgeschakeld. Maël kon zijn volledige poule winnen, waardoor hij vrijgesteld werd voor T128. Met volle kracht geraakte hij tot in de kwartfinale. Helaas, maar verdient is hij gestrand op een 6de plaats. Arne stootte helemaal door tot de finale! Daar moest hij duimen leggen tov de linkshandige Roemeen ANICULOESEI M(Roe). Deze super prestatie levert Arne, verdient, de 3de plaats op de Europese ranglijst. Op zondag werden de zusjes Corteyn verwacht. Jolien zette onmiddellijk de toon door haar volledige poule te winnen. Saartje haalde 4v’s binnen, Saartje werd gestopt door SZEGEDI D.(Roe) en belandde op plaats 37. Jolien bevestigde haar kunnen door haar uitschakelingen met 15/2, 15/8 te schermen. Ze is uiteindelijk op de knappe plaats 9 geëindigd. Klauwaerts, Voorwaerts!