top of page
Recente berichten

Schitterende resultaten op WK u17 in Plovdiv

Onze klauwaerts hebben het schitterend gedaan op het WK U17 te Plovdiv.

Op de eerste dag kwamen Maël en Arne aan de start om de Belgische kleuren te verdedigen op het WK. Maël wist 2 overwinningen op 6 ontmoetingen te behalen in de voorronde om zich zo op de kwalificatietabel van de beste 96 schermers te plaatsen. Hier moest hij in de rechtstreekse uitschakeling het hoofd buigen in de strijd tegen de Singaporees See (15/4).

Arne wist zich klasrijk door de voorronde te vechten zonder nederlaag en slaagde er zo in zich rechtstreeks als nummer 2 te plaatsen voor de hoofdtabel van 64. Daar versloeg hij op meesterlijke wijze achtereenvolgens See –Sin met 15/6, Moataz-Egp en 15/6 de Hongaarse Kampioen Milassin met verpletterende 15/6 cijfers.

Pas bij de laatste acht moest hij zijn meerdere erkennen in de Koreaan Lim. Na een spannende en op en neer gaande strijd slaagde de Koreaan erin onze Belgische topper met klein verschil te verslaan met 15/12. Zo beëindigde Arne De Ridder zijn tornooi op een zeer mooie 5e plaats en staat hij momenteel 4e op de wereldranking. Maël Prossé is uiteindelijk 69e geworden.

Jolien vertegenwoordigde de Klauwaerts bij de meisjes.

Ze nam een schitterende start met slechts 1 nederlaag tegen Puzstai (Hon), welke trouwens later op de dag wereldkampioen werd.

Zo had zij met een 12e plaats op de plaatsingslijst rechtstreekse toegang tot de hoofdtabel van 64. In haar eerste match versloeg ze de sterke Ukraïnse Hnishadeva met 15/12. Bij de beste 32 lootte ze dan de Koreaanse ster Jeon . Spijtige genoeg slaagde ook zij er niet het Koreaanse bastion te slopen en moest ze na een gelijk opgaande strijd met opgeheven hoofd huiswaarts gaan na een 15/12 nederlaag tegen de latere nr. 8 van dit WK.

Zij behaalde als 2e jaars uiteindelijk een 20e plaats, volgende jaar als laatstejaars een nieuwe kans!

Foto: Yanka Baeyens/ Hua Cai

Archief
bottom of page