top of page
Recente berichten

SCHERMGILDE DE KLAUWAERTS START HET NIEUWE SEIZOEN STERK :

Na ons eigen tornooi waar in alle categorieën werd geschermd en onze eigen schermers veel medailles behaalden startte vorige week ook het internationale seizoen van onze topsporters en van de jeugd die in Duitsland ging schermen.

Onze topsporters schermden bij de cadetten en de senioren.

Pieter De Vos trok naar Gemenos in Frankrijk. In de voorrondes haalde hij 3 overwinningen op zes en ging als 48ste naar de eindronde. Hij won 3 wedstrijden op rij om dan uit te komen tegen de uiteindelijke winnaar van de wedstrijd. Pieter werd 16de hen behaalde daarmee zijn eerste norm voor het EK-23, het EK en het WK senioren !

Onze cadetten trokken met 5 Klauwaerts naar Konin. Bij de meisjes kwamen de zusjes Saartje en Jolien Corteyn in actie. In de twee voorrondes deden ze het goed. Jolien ging naar de rechtstreekse uitschakeling als 56ste, en Saartje als 60ste. In tabel 128 kon Saartje niet winnen. Ze werd 73ste op 139 deelnemers. Jolien won wel en mocht naar tabel 64. Daar trof een sterke tegenstander die uiteindelijk 3de werd. Jolien werd mooi 51 ste en haalde daarmee haar eerste norm voor het EK binnen.

De jongens waren met 3. Jasper Van Dijck haalde in de eerste voorronde 1 overwinning en mocht niet door naar de tweede voorronde. Hij werd 144ste op 163 schermers. Jasper deed wel veel ervaring op. Arne De Ridder en Maël Possé mochten na de tweede voorronde door naar de uitschakeling. Maël won zijn eerste wedstrijd en mocht door naar tabel 64. Daar kwam hij uit tegen de eerst geplaatste. Maël schermde een knappe wedstrijd en moest de duimen leggen met 15-11. Maël is knap aan het groeien in het schermde en beloonde zichzelf met een eerste norm voor het EK. Arne De Ridder voelde zich in zijn sas dit weekend. Hij was vrijgesteld in de tabel 128, won in tabel 64 met 15-8 en de drie volgende wedstrijd met 15-12. In de halve finale moest hij nipt de duimen leggen met 13-15. Arne haalde zijn eerste norm binnen voor het EK en WK !

Ook onze jongsten trokken naar Mulheim. Nand Prossé toonde waarom hij in de topsporschool begonnen is dit jaar. Nand schermde goed en werd knap 2de op 25 deelnemers! Art Prossé en Quinn Vercammen kwamen voor het eerst aan de start op een Duits tornooi. Quin schermde zich vol overgave naar een Bronzen medaille op 8 deelnemers. Birgen Danneels deed extra ervaring op en werd 8de. Art Prossé schermde ook met veel pit. Zijn vechtlust leverde hem een mooie bronzen medaille op.

Tot slot trok ook Margot Renkens naar Mulheim bij de junioren. Margot werd mooi 22ste in het sterke Duitse deelnemersveld.

Archief
bottom of page