top of page
Recente berichten

BK U12

Zaterdag ging het Belgisch kampioenschap U12 door. Jules, Emile en Laurant deden hun uiterste best en hebben alles gegeven wat ze in hun hadden. De gebroeders Emile en Laurant Pauwels weten in de pouleronde beide 3 overwinningen te halen en eindigen zo op een respectabele 8ste en 10de plek. Jules De Lange daarentegen doet het net iets beter en kan 6 matchen winnen. Hierdoor valt hij net niet in de prijzen en beland hij op een toch zeer mooie 4de plaats.

Zondag was het de beurt aan onze miniemen. In de categorie U14 stonden Quinn, Birgen en Sil klaar om de pannen van het dak te schermen. In de eerste voorronde schermt Birgen Danneels zeer goed en verliest maar 1 wedstrijdje waardoor hij zeer goed staat in het klassement. Quinn Vercammen en Sil Audenaert doen het niet slecht en winnen er allebei 2, maar er is nog niks verloren. In de 2de voorronde schermt Birgen zelfs nog beter en weet hij al zijn matchen te winnen wat hem een 2de plek bezorgt in het tussentijds klassement. Sil weet zich te herpakken en verliest één van zijn matchen, hierdoor staat hij op een mooie 8ste plaats. Quinn het schermniveau dat hij levert constant houden en wint weer 2 matchen. Iedereen gaat door naar de rechtstreekse uitschakelingen dankzij de goede voorrondes. In de T16 wordt er zeer goed geschermd. Birgen wint vlotjes zijn eerste uitschakeling, Sil weet na een kleine achterstand zich te herpakken en zijn tegenstander te verslaan met 15-11. Voor Quinn is het echter niet genoeg en spijtig genoeg verliest hij met 15-12. Weliswaar een heuse prestatie. Twee van onze schermers gaan met vol goede moed de kwartfinales tegemoet. Sil schermt de match van zijn leven maar weet het helaas niet af te maken en verliest nipt met 15-14. Birgen daarentegen schermt weeral zeer goed en kan zijn match vlotjes winnen met 15-11. Hij stoot als enige door naar de halve finale. Hier heeft hij wat moeite en staat sinds het begin van de match wat achter en jammer genoeg kan hij deze achterstand niet ophalen. Birgen verliest en eindigt zo op een mooie derde plek.

Al bij al een zeer geslaagd weekend voor de Klauwaerts !

Archief
bottom of page