top of page
Recente berichten

Victorie op het Stropkenstornooi !

Het statige Belfort, omgeven door de jaarlijkse Gentse kersmarkt, was ook dit jaar het decor voor het Stropkenstornooi.

Hoge bezettingsgraad, zowel bij de miniemen als bij pupillen.

Birgen, schermde een behoorlijke poule, maar moest uiteindelijk de duimen leggen in de T8 tegen Art . Art, zou uiteindelijk niet meer op kunnen tegen Kara Mahadine van C.E. Wattrelos. De andere ukkepuk “Emiel” wipte opnieuw een lid uit het tornooi; Quinn , en wist zich daardoor, dik verdiend, op plaats 8 te schermen. Proficiat aan onze poussins ! Sofya en Laurant bevolkten de 27ste en 29ste plaats.

De miniemen werkte de poules af zoals verwacht, volgens hun rangschikking.

Er waren dan ook weinig verrassingen tot aan de T16. De sfeer werd direct bepaald door Marc Neuhauser(TV Wetzlar), die een paar rake klappen moest incasseren, en ondanks een achterstand van vier punten, de partij in zijn voordeel wist te beslechten. In de T8 was Nand echter zijn meerdere in een technisch erg mooie wedstrijd. Bij de laatste vier, plaatste hij zich met enige moeite voor de finale Thriller. En wat voor eentje ! Nand stond bij de pauze 1 puntje voor ( 8-7) en werd daarna verrast door de Franse Marc-Antoine Detournay ( C.E. Roubaix). Een tussenstand van 9-14 in het voordeel van onze zuiderburen. Puntje voor puntje haalde Nand zijn begane fouten weer op. Bij een 14-14 gelijke stand, na een vijftal simultanés, maakte hij het af met een gewaagde aanvallende parade-repost.

De “churo's” op de kerstmarkt smaakten na zijn verdiende zege !

PUPILLEN:

Art PROSSÉ: 7/30

Emiel PAUWELS: 8/30

Quinn VERCAMMEN: 9/30

Birgen DANNEELS: 10/30

Sofya PAUWELS: 27/30

Laurant PAUWELS: 29/30

MINIEMEN:

Nand PROSSÉ: 1/21

Archief
bottom of page